Ön Koşul
Eğitim Hakkında
Yazılım geliştirme dünyasında 1980’lerin sonunda uygulanmaya başlandı. 1990’larda dünya genelinde yaygınlaştı. Geleneksel yaklaşımdan farklı uygulamaları ve başarılı sonuçları ile dikkatleri üzerine çekti. 2000’li yıllarda Microsoft, Google, SAP gibi dünya devleri tarafından kullanılmaya başladı. Çevik yöntemler günümüzde artık PMI (Project Management Institute) tarafından kabul görmüş bir yönetim yaklaşımıdır. Hedefin bilindiği ancak kapsamda emin olunmadığı durumlarda, yüksek belirsizlik ve risk içeren projelerde tercih edilmektedir. Çevik yöntemler, genellikle yazılım dünyası tarafından sahiplenilmiş olsa da, aslında bir yönetim yaklaşımı olarak birçok alanda uygulama alanı bulmuştur. Günümüzde inşaat ve organizasyon projelerinde de çevik yöntemlerin uygulandığı görülmektedir.
Sertifika:
Eğitimlerimize %80 oranında katılım gösterilmesi ve eğitim müfredatına göre uygulanacak sınav/projelerin başarıyla tamamlanması durumunda, eğitimin sonunda dijital ve QR kod destekli “BT Akademi Başarı Sertifikası” verilmektedir.
Eğitim İçeriği
Çevikliğin Tarihçesi
Çevik Manifesto
Çevik Prensipler
Çeviklik Yalanlar
Çevik Yöntemlerde Yazılım Geliştirme Teknikleri
Çevik Yöntemlerde Kontrat Yönetimi
Scrum’a Genel Bakış
Scrum’da Analiz ile Kapsam Yönetimi
Scrum’da Tasarım ve Yazılım Geliştirme
Scrum’da Raporlama ve Hız
Scrum ve Proje Yönetimi
Scrum ve Yazılım Yönetimi
Product Backlog Hazırlama
Kullanıcı Hikayesi Hazırlama
Poker Planlama
Kaizen ve Hız
Sprint Game
Burn Down Hazırlama
Önemli Notlar
Program ücretlerine KDV dahil değildir.
Genel katılıma açık programların açılması için yeterli kontenjanın sağlanması gerekmektedir.
Kontenjan sağlanamadığı durumlarda BT Akademi programı açmama hakkını saklı tutar.
BT Akademi, duyrulmuş programların tarihlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Programa kayıt olmuş kişiler bu değişikliklerden haberdar edilir.