
Ön Koşul
Eğitim Hakkında
Cisco sertifikası almak isteyenlerin ihtiyaç duydukları ilk sertifika CCNA’dir. Cisco, CCNA sertifikası almak isteyen adaylar için 2 seçenek sunar. 1. seçenek tek bir sınav olan CCNA sınavını geçmektir. 2. seçenek ise ICND 1 ve ICND 2 sınavlarını geçmektir. ICND 2 kapsamında CCNA konularının ikinci yarısı detaylı olarak incelenir.
ICND 2 sertifikası almak için ikinci adımdır. ICND 1 sertifikasına sahip olmak gerekir. ICND 2 sertifikasını almak için girmeniz gereken sınav 90 dakikadır ve 50 ile 60 arasında değişen sorulardan oluşur. Bu sınavda aday’ın küçük ve orta ölçekli ofis networklerini kurma, yönetme ve sorunları giderme gibi 3 temel alanda yeterli bilgi ve beceriye sahip olduğu ölçülür. Sınavın konuları arasında switching teknolojileri, routing teknolojileri, IP Servisleri (FHRP, syslog, SNMP v2 and v3 ), Ipv6, WAN teknolojileri ve sorun giderme gibi konular yer alır.
ICND 2 sertifikası dahilinde daha kapsamlı CCNA konuları ele alınır. Bu konulara örnek olarak Spanning Tree Protocol (STP), Virtual LANs (VLANs), ve VLAN trunking gibi konular gösterilebilir. Ayrıca ICND 1 sertifikası dahilinde görülen konular ICND 2 ile daha detaylı olarak tekrar edilir. Variable Length Subnet Masks (VLSM) gibi gelişmiş düzey IP subneting konuları sadece ICND 2 dahilinde ele alınır. RIP, OSPF, EIGRP gibi konular ve bu konular hakkında gerekli komut dizileri ICND 2 kapsamında daha detaylı ve ayrıntılı ele alınır.
Kimler Katılmalı
- Kişisel olarak CCNA sertifikası almak isteyen adaylar
- Ön satış Mühendislerinin Network cihazlarının kurulum ve destek hizmetlerinin satışında görevli ön satış ve satış çalışanları
- Temel seviye network mühendisleri, Network yöneticileri, Network teknik destek elemanları ve Help Desk teknik çalışanları
Eğitim İçeriği
- Gelişmiş switching teknolojileri
- PVSTP operasyonları
- Cisco IOS Routerlarda boot işlemi
- Seri interfacelerin konfigürasyonu ve doğrulama işlemleri
- Routing protokolleri metotları ve yönlendirme işleminin farkını anlama
- OSPF konfigürasyonu ve doğrulama işlemleri (Çoklu Bölge)
- Cisco IOS dosyalarının yönetimi
- EIGRP konfigürasyonu ve doğrulama işlemleri (Tek otonom sistemler için)
- Pasif interface komutları
- FHRPnin tanınması
- Syslog konfigürasyonu ve doğrulama işlemleri
- SNMP versiyon 2 ve versiyon 3
- Yaygın ağ problemleri ve çözümleri
- Netflow verileri kullanımı
- Spanning Tree protokolü problemleri ve çözümleri
- Yönlendirme problemleri ve çözümleri
- OSPF problemleri ve çözümleri
- EIGRP problemleri ve çözümleri
- InterVLAN yönlendirme işlemi problemleri ve çözümleri
- WAN uygulamalarında problemler ve çözümleri
- Netflow istatistiklerini izlemek
- TS Etherchannel problemleri
- Farklı WAN teknolojilerinin tanınması
- Temel WAN seri bağlantı konfigürasyonu ve doğrulama işlemleri
- Cisco routerlar için PPP bağlantısı konfigürasyonu ve doğrulama işlemleri
- Cisco routerlarda Frame Relay konfigürasyonu ve doğrulama işlemleri
- PPPoE problemlerinin belirlenmesi ve çözülmesi
Önemli Notlar
Program ücretlerine KDV dahil değildir.
Genel katılıma açık programların açılması için yeterli kontenjanın sağlanması gerekmektedir.
Kontenjan sağlanamadığı durumlarda BT Akademi programı açmama hakkını saklı tutar.
BT Akademi, duyrulmuş programların tarihlerini değiştirme hakkını saklı tutar. Programa kayıt olmuş kişiler bu değişikliklerden haberdar edilir.